Terug naar overzicht

1,8 miljoen euro voor toegankelijke bus- en tramhaltes

De Vlaamse regering heeft de projectoproep ‘Toegankelijke haltes’ goedgekeurd. Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken, reikt met die oproep de hand naar steden en gemeenten en ondersteunt hen in het aanleggen van toegankelijke haltes langs gemeentewegen. Er wordt onder meer een subsidie van 5.000 euro (in totaal 1,8 miljoen euro) voorzien voor het toegankelijk maken van een halte of het aanleggen van een toegankelijke halte.

Slechts 12% van de Vlaamse haltes zijn toegankelijk voor personen met een motorische beperking. Aangezien meer dan 60% van de haltes langs gemeentewegen liggen, spelen de lokale besturen een cruciale rol in dit verhaal.
Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken

 

Eind november 2020 stelde minister Peeters het ‘Masterplan Toegankelijkheid’ voor waarin enkele doelstellingen zijn opgenomen. Zo moet 50% van de haltes van het kernnet en aanvullend net toegankelijk zijn tegen 2030 zodat ongeveer 70% van de reizigers kunnen rekenen op een toegankelijke rit. Alle Hoppinpunten (vervoersknooppunten) moeten ook 100% toegankelijk zijn.

Deze subsidie kan u vinden in Subsidiemanager of op de website van Vlaanderen.

Deel dit nieuwtje