Terug naar overzicht

Aanbeveling 1 van de 10 voor een sterk subsidiebeleid

In deze reeks formuleren we tien aanbevelingen die organisaties kunnen helpen in het omgaan met en het aantrekken van subsidies op de diverse bestuursniveaus. In deze eerste aanbeveling: Vertrek vanuit een sterk projectvoorstel.

Primordiaal uitgangspunt: sterke projectvoorstellen komen vóór financiering en subsidies. Organisaties met een goed uitgewerkt meerjarenplan, dat in doelstellingen, acties en projecten is geconcretiseerd, hebben meteen een goede vertrekbasis.

Sterke projectvoorstellen zijn voorstellen die relevant zijn, stevig onderbouwd, grondig uitgewerkt en organisatorisch voldoende omkaderd. Slordige voorstellen maken weinig kans bij subsidieverstrekkers.

Goede projecten zijn gebaseerd op een reële behoefte en ambitie van de organisatie. Subsidies vraagt u met andere woorden niet om het geld, wel om iets te kunnen realiseren waar behoefte aan bestaat en waarrond de organisatie wil werken. Het lijkt evident, maar al te vaak zien we organisaties die omwille van subsidies een richting uitgaan die ze anders niet zouden uitgaan. Niet zelden krijgen ze daar later spijt van.

Deel dit nieuwtje