Terug naar overzicht

Aanvraag voor begeleiding door de 'profploeg' in het kader van (handels)kernversterking

Steden en gemeenten konden tegen 13 augustus een vraag naar gratis expertadvies indienen bij het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen (VLAIO). Voor wie dit gemist heeft, is er nog een tweede indienmogelijkheid later dit jaar, met deadline 12 november 2021.

De profploeg is een team van doorgewinterde experten en innovatieve denkers die een bijdrage kunnen leveren aan het bekomen van meer bedrijvige kernen en bruisende buurten.

Lokale besturen kunnen beroep doen op de expertise van deze profploeg om hun beleid ‘bedrijvige kernen’ verder op de rails te zetten. De begeleidingen van enkele dagen zijn kosteloos en zijn toegankelijk voor zowel de kleine als de grote gemeenten. De voornaamste voorwaarde is dat de stad of gemeente de uitdaging waar ze voor staan helder kan formuleren en er ook organisatorisch – met betrokkenheid van de diverse diensten - klaar voor is om van deze begeleiding op een succesvolle manier gebruik te maken.

Voor begeleidingen vanaf januari 2021 kan u het formulier indienen tot vrijdag 12 november 2021.

Op 25 juni werd over deze oproep een webinar gegeven. De opname, de presentaties en andere informatieve documenten die aan bod kwamen tijdens deze webinar vindt u hier terug.

Deze oproep past binnen het ‘Relanceplan kernversterking’ (VR 03/21) waar ook de oproep voor de aankoop en transformatie van handelspanden en bedrijfsruimten toe behoort.

Deel dit nieuwtje