Terug naar overzicht

Digital Belgium Skills Fund 2022

Het Digital Belgium Skills Fund (DBSF) investeert sinds 2016 in projecten die de digitale vaardigheden van maatschappelijk kwetsbare jongeren en (jong)volwassenen versterken. Hierbij richt het zich vooral op de maatschappelijke en sociaaleconomische integratie van deze groepen. 

Ook in 2022 zal het DBSF innovatieve projecten ondersteunen die inzetten op de doelstellingen van het DBSF, namelijk de sociale en maatschappelijke inclusie van deze kwetsbare groepen verhogen door het bijbrengen van digitale vaardigheden. De doelstellingen voor 2022 worden uitgebreid naar die projecten die een digitale expertise garanderen en op die manier bijdragen tot de sociale en maatschappelijke inclusie.

Er zal ook speciale aandacht besteed worden aan de duurzaamheid van de ingediende projecten. Projecten die kunnen aantonen dat ze zowel maatschappelijk als financieel op een duurzame manier kunnen verdergezet worden, zonder blijvende ondersteuning van het DBSF, hebben een streepje voor.

De geselecteerde projecten komen in aanmerking voor een financiële ondersteuning tussen 75.000 euro en 350.000 euro.

Timing

September 2021

Organisaties kunnen via e-mail (dbsf@bosa.fgov.be) vragen stellen over de indieningsprocedure van een kandidaatsdossier. Deze vragen worden wekelijks beantwoord tot 1 september 2021. De gestelde vragen en antwoorden zullen algemeen beschikbaar gesteld worden.

Op 9 september 2021 om 14u wordt er tevens een online informatiesessie georganiseerd. Inschrijven voor deze sessie is verplicht, en kan tot en met 7 september 2021 via dit formulier.

29 oktober 2021

Organisaties die effectief een dossier willen indienen sturen voor 29 oktober 2021 om 23u59 hun volledig ingevuld aanvraagdossier, financieel plan en DigiSkills Passport naar dbsf@bosa.fgov.be.  

December 2021

Selectie van genomineerde projecten door de externe jury en voorstel aan de Staatssecretaris.

Meer weten?

Alle informatie is terug te vinden op de website van FOD BOSA of in Subsidiemanager.

Deel dit nieuwtje