Terug naar overzicht

Drie tips voor organisaties die werken met Subsidiemanager

Tim De Tollenaere, student Bestuurskunde aan de UGent, voerde in het kader van zijn stageopdracht een kwantitatief en kwalitatief onderzoek uit voor klanten van Subsidiemanager. Hij deelt graag 3 tips met jullie.

1. Zoek aan de hand van thema’s!

Geef geen zoekwoorden in de zoekbalk in, maar vink thema’s aan.

Bij slechts 38% van de zoekopdrachten worden er thema’s aangeduid, nochtans wordt het sterk aangeraden. Als u werkt met thema’s heeft u een veel grotere kans om de gepaste subsidie te vinden voor uw projectidee. Werkt u enkel met de zoekbalk, dan verkleint deze kans aanzienlijk.

2. Neem een lerende houding aan!

IDEA Consult en Vanden Broele organiseren regelmatig webinars, opleidingen en begeleidingen. Niet alle organisaties zijn zich hiervan bewust. Aan de hand van de “nieuwtjes” in Subsidiemanager ziet u wanneer ook u kan deelnemen. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om drie sessies te volgen nadat u geabonneerd bent. Een eerste sessie is plenair waarbij u met verschillende andere klanten kan uitwisselen, een tweede sessie is een half uur 1-op-1 sparren met een subsidieadviseur van IDEA Consult en een derde is een schriftelijke feedbackrond op uw aanvraagdossier om uw slaagkansen te verhogen.

3. Creëer een draagvlak!

Een breed gedragen subsidiebeleid, waar Subsidiemanager een belangrijke rol in speelt, dient gedragen te worden door sleutelfiguren in gans de organisatie.

Hoe doe je dat?

  • Stel een organisatietrekker/verantwoordelijke aan.
  • Haal inspirerende cases uit Subsidiemanager
  • Ga in gesprek met organisaties waar het goed draait.
  • Speel in op de zorgen en noden van de medewerkers die weerstand bieden en benadruk de 3 grootste troeven van Subsidiemanager. Deze zijn de gecentraliseerde databank, de administratieve vereenvoudiging en de mogelijkheid tot meer financiële middelen.

 

Wens je jouw eerste stappen te zetten in subsidiebeleid? Benieuwd naar wat Subsidiemanager en onze experten jou te bieden hebben? Lees meer op Subsidiemanager.be of contacteer ons via info@subsidiemanager.be.

Deel dit nieuwtje