Terug naar overzicht

European Innovation Procurement Awards (EUIPA)

De European Innovation Procurement Awards (EUIPA) zijn bedoeld als erkenning voor openbare en particuliere inkopers in heel Europa voor hun inspanningen om innovatieve aankopen en de innovatieve manieren waarop de oplossingen worden ingekocht, te bevorderen. Met de prijs wordt ook de nadruk gelegd op het belang van nauwe samenwerking tussen inkopers en leveranciers bij het op de markt brengen van innovatieve oplossingen. Deze prijzen vormen een aanvulling op andere EIC-initiatieven ter ondersteuning en bevordering van innovatieopdrachten in de Europese Unie.

De prijzen bestaan uit de volgende 2 categorieën:

  • Innovatie-inkoopstrategie: beloning voor midden/langetermijnstrategie en/of actieplan dat de aanzet geeft tot verschillende innovatieopdrachten en duurzame oplossingen en praktijken.
  • Maatschappelijke uitdagingen 'green transition': een beloning voor innovatieve aanbestedingspraktijken die de groene transitie bevorderen. 

In elk van de 2 categorieën wordt één winnaar beloond met 75.000 euro, één runner-up (tweede plaats) met 50.000 euro en één 3de plaats met 25.000 euro.

Activiteiten die in aanmerking komen voor de prijs, moeten:

  • hebben plaatsgevonden in een EU-lidstaat of in een geassocieerd land.
  • betrekking hebben op voltooide of lopende initiatieven die vóór 1 januari 2018 van start zijn gegaan. In het geval van lopende initiatieven komen alleen werkzaamheden die op de uiterste datum van indiening zijn afgerond, in aanmerking voor de prijs.

Op 31 mei 2023 organiseert het European Innovation Council and SMEs Executive Agency (EISMEA) een informatief webinar om meer te weten te komen over de European Innovation Procurement Awards (EUIPA). Inschrijven kan hier.

Indienen kan tot 17 augustus 2023.

Meer informatie over de oproep en de inschrijvingsprocedure vindt u op de EUIPA-webpagina of in de Subsidiemanager app.

Deel dit nieuwtje