Terug naar overzicht

GRATIS webinar "Hoe financier ik de verduurzaming van mijn patrimonium?"

Donderdag 24 juni organiseert Uitgeverij Vanden Broele in samenwerking met IDEA Consult alweer een webinar. Tijdens dit webinar zal dieper worden ingegaan op een terugkerende én urgente vraag van lokale besturen. Namelijk: Hoe financier ik de verduurzaming van mijn patrimonium?

Tijdens het webinar richten we ons in eerste instantie op publiek toegankelijke gebouwen, zoals bibliotheken of gemeentehuizen. Daarvoor aanschouwen we het subsidielandschap en halen we de interessantste subsidies eruit, waar u gebruik van kan én moet maken. Vervolgens kaderen we deze verduurzaming in een vastgoedstrategie om nog meer subsidiekansen te ontwikkelen. Uiteraard scheren we langs de Europese financiering die u alleen of met andere gemeenten kunt aanspreken om de renovatiegolf te accelereren.

Heeft u al een concreet project in gedachten? De subsidieadviseurs van IDEA Consult, Anneleen Van Tendeloo en Tristan de Jong, staan jullie na het webinar te woord en beantwoorden jullie subsidievragen in break-outs. Schrijf u dus snel in voor het webinar!

Wanneer: Donderdag 24 juni 10u – 12u

Locatie: Zoom

 

Programma

10:00-10:05

Introductie door Steven Houbrechts (Uitgeverij Vanden Broele).

10:05-10:25

Tristan de Jong (IDEA Consult) schetst de subsidies die voor elk lokaal bestuur haalbaar zijn en hoe u uw ambities kan vergroten.

10:25-10:45

Filip Libin (Machelen) over de subsidiekeuzes voor de verduurzaming van hun gemeentehuis.

10:45-11:05

Subsidiekansen voor de verduurzaming van uw patrimonium in de nieuwe Europese programma periode (2021-2027) door Anneleen Van Tendeloo (IDEA Consult).

11:05-11:25

Aan de hand van concreet uitgevoerde Europese projecten inspireert Eveline Buyck (Brugge) over de Europese mogelijkheden.

11:25-11:30

Round-up door Tristan de Jong (IDEA Consult).

11:30-12:00

In 3 break-out rooms laten we u aan het woord aan de hand van verschillende topics:

  1. Room 1: Deze room is ideaal voor u als u een specifieke case in gedachte hebt. In deze room kan u bijkomende vragen stellen aan onze subsidieadviseur Tristan de Jong (IDEA Consult). Of kan u samen met de subsidieadviseur bekijken op welke wijze u met een andere bril naar de case kan kijken voor subsidiemogelijkheden. Daarnaast wordt er ook ruimte gemaakt om met andere lokale besturen van gedachte te wisselen.
  2. Room 2: Gaat uw interesse ruimer dan 1 gebouw / 1 case? Wilt u weten op welke wijze u naar uw volledig patrimonium (beheer en verduurzaming) kan kijken? Dan is deze room ideaal voor u. Geert Drooghmans (MONDEA) en Willem De Laat (Value Partners) leiden deze room en zullen u kort schetsen welke mogelijkheden in lokale besturen gedetecteerd werden (denk aan vastgoedstrategie, strategische keuzes, toekomstgericht gebouwenplan, herbestemming,…) waarna er ruimte is voor gesprek en gedachtenwisseling.
  3. Room 3: Heeft u grote dromen en ambities voor een specifiek project en wilt u verder nadenken over Europese mogelijkheden hiervoor? Sluit dan zeker aan bij Room 3. Hier kijkt Anneleen Van Tendeloo (IDEA Consult) samen met u in welke programma’s uw idee past, welke insteken belangrijk zijn, welke timing relevant is,…  

Deel dit nieuwtje