Terug naar overzicht

Inspiratiemoment oproep 'ontmoeten en groen beleven in de publieke ruimte'

Hebt u een idee voor een project dat kadert in de oproep 'ontmoeten en groen beleven in de publieke ruimte'? Bent u nog op zoek naar informatie, ideeën of contacten? Kom inspiratie opdoen op het infomoment in Destelbergen!

U wordt uitgenodigd op dit inspiratiemoment rond de oproep op maandag 15 november in De Kollebloem (Leenstraat 18, 9070 Destelbergen).

Naast alle praktische en inhoudelijke informatie kan u ook in contact komen met de medewerkers van het plattelandsloket. 

Programma

13u30 Ontvangst en verwelkoming door de gedeputeerde van landbouw & platteland Leentje Grillaert

13u45 Praktische informatie nieuwe oproep 'ontmoeten en groen beleven in de publieke ruimte'
Dany Ranschaert informeert u over het doel en de aard van de oproep en beschrijft kort het administratieve traject.

14u15 Samenwerking met de regionale landschappen voor vergroening rond zorginstellingen
Ellen Desnerck is medewerker landschap, beheer en educatie bij Regionaal Landschap Meetjesland. Naast het uitwerken van natuurbeheerplannen, educatieve pakketten en speelnatuur is ze verantwoordelijk voor projecten rond natuur en gezondheid. Ze is projectleider van het project 'Zilvergroen', dat natuur wil binnenbrengen in en rond woonzorgcentra en deelt haar expertise om de vergroening rond zorgcentra uit te werken.

14u45 Ontmoeten en beleven in publieke ruimte, hoe doet u dat?
Ruth Soenen is pedagoge en doctor in de antropologie. Haar expertise betreft de studie van 'het leven zoals het is' in Vlaanderen. Ze is vooral bekend van haar observaties op tram 12 en als auteur van het boek 'het kleine ontmoeten'. Na een academische loopbaan is ze zaakvoerder van het bureau 'Simply Community'. Ze vertaalt haar antropologische observaties en inzichten naar diverse praktijkprojecten. Eén werkdomein binnen haar bureau focust op 'het kleine ontmoeten en de publieke ruimte' en dit zowel indoor als outdoor.

15u45 Netwerkmoment
Bij een drankje en hapje kan u kennis maken met de sprekers en coördinatoren.

Inschrijven

Inschrijven is gratis maar verplicht en kan t.e.m. maandag 8 november 2021 via deze link.

Nog vragen? Contacteer platteland@oost-vlaanderen.be of 09 267 86 61.

Deel dit nieuwtje