Terug naar overzicht

Introductie subsidiebeleid in social en non-profit

Kent en gebruikt uw organisatie nog niet alle subsidiekanalen die er binnen uw sector beschikbaar zijn? Wilt u nadenken over hoe u binnen uw organisatie subsidies kunt detecteren, vinden en beheren? Zoekt u naar extra subsidiemiddelen om specifieke projecten, ambities of activiteiten gefinancierd te krijgen?

Glenn Weyers (expert in subsidies voor de socialprofitsector bij Adjuvant) zal tijdens deze opleiding bovenstaande vragen beantwoorden. Hij zal uw organisatie kaders, handvatten en concrete tips geven om het gebruik van projectsubsidies te optimaliseren en uw subsidie-inkomsten te doen stijgen.

Nadat hij u de weg wijst in het uitgebreide en diverse subsidielandschap, zal hij u meenemen op subsidiezoektocht. Vervolgens toont hij aan op welke manier u uw subsidiemanagement kunt versterken en uw subsidiekansen vergroten. Om de daad bij het woord te voegen deelt een organisatie uit het werkveld haar eigen ervaringen. Tot slot gaat Glenn samen met u aan de slag om uw organisatie subsidie-actief te maken.

Om de interactie te bevorderen, is het maximum aantal deelnemers vastgelegd op 20. Snel inschrijven is dus de boodschap!

Sprekers

  • Glenn Weyers 

Praktisch

  • Wanneer: Dinsdag 21 juni 2022
  • Timing: van 13u00 tot 17u
  • Locatie: Holiday Inn Gent Expo

Programma

13.00 u. Onthaal en registratie van de deelnemers

13.30 u. Theoretisch kader 

  • Het subsidielandschap voor dienstverlening rond personen met een beperking: opportuniteiten, inzichten en fondsen op maat van uw organisatie
  • De subsidiezoektocht: hoe vind ik mijn weg in de provinciale, Vlaamse, Europese, ... subsidiekanalen?
  • Een succesvol intern subsidiemanagement: op welke manier kunnen organisaties uit de social profit hun subsidiemanagement versterken en subsidiekansen vergroten?

15.00 u. Koffiepauze

15.30 u. Een concreet voorbeeld uit het werkveld: een organisatie die dienstverlening doet rond mensen met een beperking vertelt vanuit haar eigen ervaringen |   

16.00 u. Aan de slag ... : hoe wordt mijn organisatie een subsidie-actieve en subsidievriendelijke organisatie (typologie, stappenplan, voor- en nadelen?)

17.00 u. Einde

Wens je deel te nemen aan deze opleiding?

Schrijf je dan nu in!

Deel dit nieuwtje