Terug naar overzicht

Live webinar: Europese subsidies iets voor uw lokaal bestuur? Zeker wel!

Klinken Europese subsidies als Chinees in de oren? Dat begrijpen wij maar al te goed. Of denkt u dat uw bestuur te klein is om mee te spelen met die “grote Europese fondsen”? Verkeerd gedacht! Want ook voor u zijn er heel wat opportuniteiten.

Daarom zullen we tijdens dit webinar Europese subsidies op een toegankelijke manier aan u voorstellen. Het wordt geen gewone stand van zaken. Nee, wij zullen u tonen welke Europese fondsen laagdrempelig toegankelijk zijn, hoe u ermee aan de slag kan en hoe u Subsidiemanager hiervoor optimaal kan inzetten. Na dit webinar zal het kriebelen om dat Europees project aan te pakken. Dat beloven we!

Programma

Deel 1

U zag ergens een leuk project in een Europees programma en denkt ‘daar wil ik wel wat meer over weten’. Of u hoorde iets waaien over een Europees programma dat voor uw lokaal bestuur van toepassing kan zijn. Hoe vindt u dan enerzijds de informatie over het programma om er vlot mee aan de slag te gaan en hoe overtuigt u anderzijds uw collega’s?

We tonen u in dit onderdeel waar u welke relevante informatie vindt in Subsidiemanager (kennisdatabank, oproepfiches,…) zodat u snel weet of een programma interessant is en hoe u de beschikbare informatie kan interpreteren en gebruiken.  Dit doen we aan de hand van enkele concrete voorbeelden die u zelf kan beïnvloeden in het inschrijvingsformulier van dit webinar. Wij denken bijvoorbeeld al aan Erasmus+ en Creative Europe.

Deel 2

Een getuigenis door Inne Clinckers en Erik Fuhlbrügge van het lokaal bestuur Zoersel zorgt voor een heldere kijk op de praktijk.

Deel 3

Enkele laagdrempelige Europese subsidies worden uitgelicht zodat deze voor u geen geheimen meer hebben. De perfecte basis om zelf van start te gaan met uw subsidieaanvraag! Bezorg ons bij inschrijving gerust het programma waarover u meer uitleg wenst. Denk hierbij aan Erasmus+, PDPO, EFRO Vlaanderen, Creative Europe, …

Deel 4

Wie wil kan ten slotte deelnemen aan de break-out room waarin Anneleen Van Tendeloo & Katrijn Raeymaekers van IDEA Consult u te woord staan en uw vragen van een antwoord voorzien. Dit kan een vraag over een programma zijn, maar ook een specifiek projectidee kan worden afgetoetst. Bovendien kan u van gedachten wisselen met de andere deelnemers over projectideeën. Om een idee te krijgen van wie hieraan zal deelnemen vragen we tijdens de inschrijving om uw deelname aan de break-out room aan te geven.

Sprekers

Anneleen Van Tendeloo (IDEA Consult)

Katrijn Raeymaekers (IDEA Consult)

Praktisch

Wanneer: vrijdag 10 juni 2022

Timing: van 10u00 tot 12u00

Locatie: Zoom, de link wordt u apart doorgestuurd

Prijs

Gratis voor klanten van Subsidiemanager

€ 75,00 (incl. BTW) voor wie geen klant is van Subsidiemanager

Deel dit nieuwtje