Terug naar overzicht

Oproep De Warmste Week #DWW21: projecten die bouwen aan een toekomst waarin je kan zijn wie je bent

Met De Warmste Week maakt de VRT al jaren zijn verbindende opdracht waar, door Vlaanderen te stimuleren, te inspireren en te betrekken in het streven naar een warmere, meer betrokken samenleving.

Dit jaar neemt De Warmste Week Vlaanderen op sleeptouw rond één maatschappelijk thema waar jongeren van wakker liggen: 'Kunnen zijn wie je bent'. Naast het bespreekbaar maken van het thema, wordt er ook opnieuw geld ingezameld in een Fonds, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, dat speciaal is opgericht om projecten te steunen die passen in dit thema.

Het Fonds zoekt in 2021 dus projecten die bouwen aan een toekomst waarin je kan zijn wie je bent. De projecten creëren kansen, bevorderen inclusiviteit, werken drempels weg of sensibiliseren rond tolerantie. De initiatiefnemer van het project is een non-profitorganisatie of een samenwerking tussen non-profitorganisaties die gevestigd is (zijn) in Vlaanderen en/of Brussel. Dit kan een vzw zijn, een school, een jeugdorganisatie, een sociale-economiebedrijf. De projectindieners tonen aan welk bedrag ze minimaal nodig hebben om hun project uit te voeren en welk bedrag ze maximaal willen inzetten voor de realisatie van dit project.

Tijdens De Warmste Week, tussen 18/12/2021 en 24/12/2021, bundelen Studio Brussel, MNM, één en VRT NWS de krachten voor live televisie en live radio op verschillende plekken in Vlaanderen. Het geld dat tijdens De Warmste Week wordt ingezameld, zal dienen om in 2022 concrete projecten mogelijk te maken. Een jury, met daarin ook een vertegenwoordiging van 21 jongeren, zal uiteindelijk de projecten kiezen die gesteund zullen worden met geld uit het DWW Fonds. Het toegekend bedrag is afhankelijk van de opbrengst van De Warmste Week. 

Non-profitorganisaties kunnen hun project indienen tot 24/11/2021.

Meer informatie vindt u op de website van de Koning Boudewijnstichting en De Warmste Week.

Deel dit nieuwtje