Terug naar overzicht

Samen Veerkrachtig

10-daagse van de Geestelijke Gezondheid van 1 tot 10 oktober

Vandaag start de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. Tijdens deze 10 dagen staan veerkracht en mentaal welzijn in de kijker, om zo psychische kwetsbaarheden onder de aandacht te brengen en bespreekbaar te maken. Veel mensen krijgen te maken met stress, tegenslagen, onzekerheid of angsten. Veerkracht is het vermogen om ‘terug te veren’ na tegenslagen en je aan te passen aan stress of aan (ingrijpende) negatieve veranderingen. Het gaat over flexibel omgaan met moeilijke momenten.

Dit jaar staan ontmoeting en sociale verbondenheid centraal. Na al die maanden coronapandemie hebben we allemaal ondervonden dat we contact met anderen nodig hebben. Een schouder om op uit te huilen, warme vrienden en steun van anderen zijn belangrijke hulpbronnen voor mensen hun veerkracht. We hebben allemaal nood aan verbondenheid en erkenning. Durf dan ook hulp te vragen!

Tijdens deze 10-daagse worden honderden acties georganiseerd die het mentaal welbevinden en veerkracht in de kijker zetten: wandelingen, veertochten, concert, documentaires … Neem een kijkje op  www.samenveerkrachtig.be voor inspiratie. Wil je je eigen actie organiseren? Check welke financiële steun je voor jouw project kunt krijgen op Subsidiemanager. Zoek op het thema ‘Geestelijke gezondheid’ of zoek via de zoekbalk naar specifieke onderwerpen.

 

 

 

Ik neem een kijkje op Subsidiemanager (enkel voor klanten)

Subsidiemanager

Deel dit nieuwtje