Terug naar overzicht

Smart Education @ Schools - Projectoproep 2021

Met Smart Education @ Schools wil imec leerkrachten aan het stuur zetten van de technologische innovatie in het onderwijs om vanuit hun noden aan toepassingen te werken die een antwoord bieden op cruciale en gemeenschappelijke uitdagingen waarmee het Vlaamse onderwijs geconfronteerd wordt. Nog al te vaak zijn scholen, leerkrachten en leerlingen passieve consumenten van technologische innovatie. Om echt kans te hebben op slagen moet technologische innovatie in het onderwijs gedreven worden door didactische doelstellingen. Smart Education @ Schools laat scholen via een open projectoproep zelf aan het woord over wat ze op technologisch vlak nodig hebben, stelt hen in staat om deze noden samen met andere partners in bruikbare oplossingen om te zetten en te verspreiden naar scholen die dezelfde noden hebben. Dit moet leiden tot een grotere gedragenheid en adoptie van technologische innovaties in het Vlaamse onderwijs en voor een sterkere impact op leren.

De open oproep gaat uit van imec en richt zich tot (ten minste twee samenwerkende) scholen uit het basis- of secundair onderwijs, of uit de volwasseneneducatie (CVO en CBE) en zal in 2 fases verlopen:

  • Fase 1: U dient een projectidee in tegen 12/02/2021;
  • Fase 2: Als uw projectidee werd weerhouden, dient u een uitgewerkt projectvoorstel in tegen 30/04/2021 en stelt u dit voorstel voor aan een jury van onafhankelijke experten.

De maximaal te ontvangen subsidie bedraagt 75.000 euro.

Deel dit nieuwtje