Terug naar overzicht

Subsidie Techniekacademies 2021-2022 (Oost-Vlaanderen)

Wilt u kinderen uit het 5e of 6e basisonderwijs hun talent voor techniek laten ontdekken? Met een Techniekacademie kan dat! Ook een lokaal bestuur kan een aanvraag indienen.

Gedurende 10 workshops op woensdagnamiddag pakken de kinderen technische problemen aan in verschillende studiegebieden: hout, metaal, bouw, elektriciteit, mechanica,…  Zo krijgen ze de kans om te ontdekken of ze aanleg hebben voor STEM of over STEM-vaardigheden beschikken.

De subsidie bedraagt maximum 2.500 euro voor 10 workshops. De aanvraag voor schooljaar 2021-2022 dient te worden bezorgd tegen uiterlijk 15 mei 2021.

Vanaf 1 maart 2021 is er een nieuw reglement voor de techniekacademies. Er zijn enkele belangrijke inhoudelijke wijzigingen aangebracht, de aanvraag werd vereenvoudigd en er is een bijhorend campagnebeeld gelanceerd. Bekijk hier het nieuw subsidiereglement voor de Techniekacademies! 

Hieronder vindt u alvast de belangrijkste wijzigingen:

  • Tijdens de techniekacademies komen minstens 3 van de volgende studiegebieden aan bod: auto, bouw, hout, koeling en warmte, land- en tuinbouw, mechanica-elektriciteit.
  • De vier STEM-componenten (wetenschap, techniek, engineering en wiskunde) moeten aan bod komen.
  • Minstens één workshop is volgens de trial-and-errormethode.
  • Tijdens minstens één workshop biedt u de ouders en/of grootouders van de deelnemers een rondleiding in een nijverheidsschool of land- en tuinbouwschool aan.
  • De workshops moeten aansluiten bij de leefwereld van de leerlingen. De workshops geven hen inzichten in de relevantie van STEM op zich en voor de maatschappij.

Meer informatie vindt u op de website van de provincie Oost-Vlaanderen of in de subsidiefiche in Subsidiemanager.

Deel dit nieuwtje