Terug naar overzicht

The New European Bauhaus: ondersteuning aan kleine en middelgrote gemeenten

The New European Bauhaus (NEB) is een Europees initiatief dat de concretisering van de Green Deal in onze leefomgeving wil promoten. De oproepen binnen het NEB-programma zetten aan tot creatieve en interdisciplinaire projecten die bouwen aan een duurzame en inclusieve toekomst. Er wordt gewerkt rond drie thema’s: duurzaamheid, esthetiek en inclusie.

Om ook kleinere en middelgrote lokale besturen op weg te helpen, wordt er voor hen een oproep gelanceerd. Gemeenten met minder dan 100.000 inwoners en concrete projectideeën die passen binnen het NEB-programma, kunnen aanspraak maken op 75 dagen ondersteuning van interdisciplinaire experten binnen een Technical Assistance Programme, met o.a.:

  • Een behoefteanalyse
  • Ondersteuningsdiensten
  • Opstellen van een implementatieplan

Vertegenwoordigt u een gemeente die voldoet aan de criteria? Heeft u een concreet projectidee dat past binnen het NEB-initiatief? Dien dan zeker uw aanvraag in uiterlijk op 23 mei om 17u. In totaal zullen er 20 projectideeën geselecteerd worden.

Het aanvraagformulier en verdere informatie vindt u via volgende link: New European Bauhaus Local Initiatives .

Indien u geen ondersteuning wenst en al een concreet projectidee heeft, kan u aanspraak maken op de twee andere oproepen binnen het NEB-programma. Deze kan u terugvinden in de app van Subsidiemanager (oproep voor herinrichting van de publieke ruimte en oproep voor burgerparticipatie activiteiten). De deadline hiervoor is 29 mei.

Deel dit nieuwtje