Terug naar overzicht

Vlaamse steun aan lokale besturen voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen

De recente ontwikkelingen in Oekraïne heeft niemand onberoerd gelaten en de effecten van deze oorlog zullen nog decennialang voelbaar zijn. Eén lichtpuntje aan de crisis is echter de immense solidariteit geuit over het Europese continent. Deze is ook voelbaar in onze eigen Vlaamse steden en gemeentes. Na al twee jaar zwaar op de proef te zijn gesteld door het coronavirus, tonen deze nogmaals onuitputbare veerkracht en verantwoordelijkheidszin.

Om de lokale besturen bij te staan in de opvang van de Oekraïense vluchtelingen, heeft de Vlaamse regering besloten financiële ondersteuning te bieden. Per opvangplek die beschikbaar wordt gesteld kunnen gemeentes 1000 euro ontvangen. Belangrijk hierbij is wel dat de opvang door de gemeente zelf wordt aangeboden en niet door de bewoners. Een andere voorwaarde is dat de plek voor minstens 3 maanden beschikbaar gesteld wordt.

Binnenkort zullen er meer details worden gecommuniceerd over deze steunmaatregel. Hou dus zeker Subsidiemanager in de gaten voor verdere toelichting!

Deel dit nieuwtje