Terug naar overzicht

Vrijetijdsactiviteiten toegankelijker maken voor jongeren met een verstandelijke beperking

Ontwikkeling van een visuele app door De Lovie vzw ism Bits of Love

Het BNP Paribas Fortis Foundation Fonds wil de digitale transformatie van de non-profitsector in België ondersteunen en stimuleren, en meer bepaald de sector van de sociale inclusie van jongeren via buitenschoolse activiteiten (sport, vrije tijd, cultuur, schoolbegeleiding). In april 2021 lanceerde het BNP Paribas Fortis Foundation Fonds, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, hiervoor een projectoproep

Het Fonds zal 10 laureaten financieel steunen alsook voorzien in een specifieke coaching bij de ontwikkeling en uitvoering van één of meer aspecten van hun digitale strategie en dit over een periode van 2 jaar. Een van de non-profitorganisaties die deze steun krijgt is Subsidiemanager-gebruiker De Lovie vzw. Zij ondersteunen kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke handicap in de ruime Westhoek.

Samen met Bits of Love ontwikkelen ze een visuele app voor jongeren met een verstandelijke beperking om de toegang tot vrijetijdsactiviteiten nog toegankelijker te maken en hun zelfstandigheid te vergroten. Door deze activiteiten digitaal in een app op de smartphone van deze jongeren aan te bieden, zal de Lovie een veel groter bereik hebben dan nu.

Om de informatie zo toegankelijk mogelijk te maken, zal de app zich baseren op de ‘BE(eld)TA(al)’-methodiek. Hierbij worden universele pictogrammen gebruikt die het doelpubliek reeds kent. Subsidiemanager kijkt alvast erg uit naar het resultaat!

Deel dit nieuwtje