Terug naar overzicht

Wist u dat elk lokaal bestuur als nieuwe klant gratis subsidiebegeleiding ontvangt?

Wist u dat? Elk lokaal bestuur dat intekent op Subsidiemanager ontvangt gratis subsidiebegeleiding in samenwerking met IDEA Consult. Ja, u leest het goed! Gratis en voor niets. Omdat wij erin geloven dat naast de juiste tool ook begeleiding het verschil kan maken om uw subsidiebeleid te kickstarten. Wat houdt deze subsidiebegeleiding dan in? Lees hieronder snel verder.

1. Gezamenlijke werksessie als startpunt

Er wordt een gezamenlijke werksessie voor de nieuwe klanten van Subsidiemanager georganiseerd. Hierbij wordt een introductie gegeven op, maar niet limitatief:

  • Introductie tot het subsidielandschap
  • Hoe projecten vertalen naar subsidieopportuniteiten?
  • Hoe Subsidiemanager gebruiken om subsidieopportuniteiten te vinden?
  • Hoe efficiënt subsidiebeleid op te zetten?
  • Hoe succesvol subsidies aanvragen?

2. Individuele werksessie als graadmeter

Daarna wordt tijdens een individuele sessie met de gemeente bekeken welke subsidieopportuniteiten zij hebben gespot in Subsidiemanager. De subsidieopportuniteiten kunnen zij koppelen aan geformuleerde actieplannen (SDG-actieplan, Klimaatactieplan, Meerjarenplan), of (ad hoc) projecten. Als concrete uitkomst van deze werksessie wordt één subsidieopportuniteit geselecteerd, die de gemeente zal uitwerken en indienen.

3. Subsidieopportuniteit ontwikkelen

Na de individuele werksessie worden gemeenten ten slotte individueel begeleid om de geselecteerde subsidieopportuniteit te ontwikkelen. Medewerkers van IDEA Consult zullen ‘over de schouder meekijken’, het dossier van tips voorzien en achteraf het dossier reviseren. Na indiening wordt met de gemeente tijdens een afsluitende werksessie gereflecteerd over de kritische succesfactoren en uitdagingen binnen de organisatie.

Het hele traject zoals hierboven beschreven is inbegrepen in uw Subsidiemanager licentie.

Grijp deze unieke kans!

Ontdek in een vrijblijvende demo wat Subsidiemanager en deze bijkomende gratis ondersteuning voor uw bestuur kan betekenen.
Boek kosteloos een demo

Deel dit nieuwtje