Terug naar overzicht

Agoria Digital Society Awards for eGov & Smart Cities 2021

Op 2 december is het weer zover! Dan organiseert Agoria voor het 18e jaar op rij, in samenwerking met TMAB, de Agoria eGov awards om de meest verdienstelijke informatiseringsprojecten van overheidsdiensten in de bloemetjes te zetten. Deze editie zal de Digital Society Awards for eGov & Smart Cities heten aangezien ze sedert vorig jaar ook de Agoria Smart City Awards op dezelfde gala-avond uitreiken! Projecten kunnen tot vrijdag 8 oktober ingediend worden.

Zowel eGovernment als Smart City projecten kunnen meedingen voor de fel begeerde prijzen die op de gala-avond op donderdag 2 december in het Koloniënpaleis in Tervuren zullen uitgereikt worden. Dit zal bovendien gebeuren onder strikte toepassing van de op dat moment geldende Corona maatregelen en richtlijnen.

Naast de gekende awards voor 'innovatie', 'gebruiksvriendelijkheid', 'rendabiliteit' en 'samenwerking', zal er dit jaar opnieuw een award voor ‘duurzaamheid’ toegekend worden. De projecten die volgens de jury de beste mix van de voorgestelde criteria kunnen voorleggen, maken op het eind van de avond kans om de titel en bijhorende award 'Beste Smart City project van 2021 en Beste e-gov project van 2021 ' te veroveren!

Hoe deelnemen?

Alle operationele eGov en Smart City projecten mogen meedingen voor de verschillende award categorieën. Enkel voor de awards voor de titel van beste project zal er een onderscheid gemaakt worden tussen de eGov en de Smart Cities projecten. Deelnemen is net als de vorige jaren heel eenvoudig! Hier vindt u het inschrijvingsformulier en alle nuttige inlichtingen zoals het wedstrijdreglement.

Belangrijk aandachtspunt is o.a. dat projecten nog steeds door een overheidsdienst/stad/intercommunale ingediend worden maar dat er hierbij samenwerking en ondersteuning dient te zijn door minstens één bedrijf (of een consortium van bedrijven).

Misschien wordt u dan wel de opvolger van de grote winnaar van vorig jaar, nl. Coronalert. Kijk hier zeker ook eens naar de laureaten sedert 2004!

Deel dit nieuwtje