Terug naar overzicht

Kom erbij ... Zorgbabbels en Dag van de Zorg

Na de afgelaste editie van 2020 en de online editie van 2021 mag het opnieuw. Op 15 mei organiseert Dag van de Zorg vzw zijn jaarlijkse grootschalige opendeurdag in de zorg- en welzijnssector. We gaan voor editie 12. Voluit. In aanloop naar die hoogdag zetten we tijdens de Week van de Zorg – vanaf maandag 9 mei dus – de zorg- en welzijnssector een week lang positief in de kijker. Het wordt een feestweek waarin we informeren en verbinden, met ‘preventie’ als centraal thema.

Danschallenge – Kom erbij … en dans

Na de geslaagde ‘Ik hou van u’-campagne van voorbije editie stellen we met trots onze nieuwe campagne voor. Deze keer met een danschallenge op de tonen van ‘En Dans’ van Clouseau. Tijdens de Week van de Zorg -van 9 tot 15 mei- roepen we alle zorgmedewerkers op om te dansen en massaal hun dansmoves te demonstreren. Samen dansen maakt blij en is gezond. Dansen is altijd feest! Bovendien kan niet alleen de sector, maar iedereen die wil, samen met familie, buren, collega’s, … deelnemen aan de danschallenge.

Zorgbabbels – Kom erbij … en ontdek

Onder het motto ‘Beter voorkomen dan genezen’ zoomen we tijdens de Zorgbabbels van 9 tot 13 mei in op het thema ‘Preventie’. In deze online ochtendshows ontvangt Lisbeth Imbo meer dan 50 interessante gasten, specialisten en ervaringsdeskundigen. Met dagelijks andere topics. Over hersengezondheid, het negatieve effect van piekeren en het belang van communicatiecampagnes bij preventie. En: wat is gezond werken? Over hoe preventie en innovatie hand in hand gaan en over de natuur als medicijn. De laatste dag zoeken we uit wat het belang is van inclusie en diversiteit voor een gezonde samenleving. Ga naar de website van Dag van de Zorg en registreer je. Zo kun je de babbels meevolgen en ook nog de video-opnames herbekijken.

Opendeurdag – Kom erbij … en beleef

Op 15 mei beleven we de apotheose van de week: Dag van de Zorg, dé opendeurzondag bij 300 organisaties uit zorg en welzijn. Een record aantal deelnemers staan de popelen om jong en oud te ontvangen met een gevarieerd programma. Alle sectoren zijn vertegenwoordigd: algemene ziekenhuizen, ouderenzorg, geestelijke gezondheid, organisaties voor mensen met een beperking, thuiszorg … Klein, groot, ambulant of residentieel …. er is voor elk wat wils in de eigen buurt. De sector presenteert zich die dag als sterke werkgever en verwelkomt graag potentiële medewerkers en vrijwilligers.

Surf naar www.dagvandezorg.be voor meer info.

Deel dit nieuwtje